L'Hotel

Partint d’una adoberia del segle XIX ubicada a l’emblemàtic barri del Rec d’Igualada, Xavier Andrés ha projectat l’hotel del Somiatruites, una edificació que se situa just a sobre del restaurant. 

Emmirallant-se en la història del barri adober més representatiu de Catalunya, Andrés ha fet una proposta arquitectònica que beu de l’estètica industrial, buscant la comunió amb l’entorn patrimonial a través del disseny i els materials emprats; les gelosies que cobreixen els finestrals de les habitacions imiten els assecadors de pells de les adoberies, i l’interiorisme, amb la pell com a element decoratiu i les fustes del país (roure, pi, faig, noguer i castanyer) com a recobriment i decoració, ens remeten als usos que aquest espai tenia fa més d’un segle.

No obstant, Xavier Andrés ha anat un pas més enllà per conjugar el passat industrial amb els orígens del barri: els horts, per la seva proximitat al riu Anoia. És per això que la coberta de l’hotel del Somiatruites és un hort de 400m2, que corona l’edifici i serveix alhora d’aïllament tèrmic, a més de proveir el restaurant de productes de total proximitat. Així mateix, a la coberta del restaurant s’hi situa un galliner, dos elements que juguen un paper fonamental per aconseguir la sostenibilitat del projecte.

Les habitacions, un espai polivalent

L’hotel compta amb set habitacions dobles, cinc encarades al carrer del Sol (sud) i dues en sentit interior (nord), totes amb una terrassa. Amb la voluntat de convertir l’hotel en molt més que un lloc per dormir, les habitacions estan pensades com una sala d’estar transformable on poder reunir-se, esmorzar, treballar o descansar. Per aconseguir aquesta adaptabilitat, Andrés ha projectat habitacions àmplies amb un llit elevable que, a través d’un mecanisme manual, es pot fer pujar fins al sostre, deixant un gran espai lliure que dona polivalència a les estances. Totes les habitacions compten amb bany propi, un espai que evoca un ambient íntim i tranquil, amb una banyera a nivell de terra, dissenyada pel propi arquitecte.

Fes la teva reserva!

  

segueix-nos via: